7 iunie 2023, 9:27

Aplicația InfoCons. NU poate să scadă prețurile, dar măcar îți spune ce mănânci

O aplicație de mobil îți propune să te țină la curent cu ce mănânci. Trebuie doar să te preocupe acest lucru. Așa că nu mai ai nici o scuză dacă vrei să slăbești sau uiți ochelarii acasă. În plus, are aplicabilitate nu numai în domeniul produselor alimentare, ci citește și etichetele bunurilor electrocasnice.

Aplicația InfoCons, unică la nivel internațional, dezvoltată independent și transparent,  este disponibilă acum în 33 de limbi  printre care limbile minorităților conlocuitoare și limba ucrainiană, dat fiind contextul în care ne aflăm.

Aplicația Gratuită InfoCons facilitează utilizarea și înțelegera informațiilor pentru toți consumatorii , în limba maternă.

Aplicația Gratuită InfoCons a fost pe locul întâi în magazinele de descărcare, imediat după updatarea care a adus disponibilitatea ei în 33 de limbi.

Acces direct

Aplicația InfoCons cu peste 3.000.000 de produse agroalimentare, cosmetice, electronice și electrocasnice oferă acces direct la:

 • Scanarea codurilor QR de pe etichetele energetice ale produselor electrocasnice și ale dispozitivelor electronice;
 • Scanarea codurilor de bare ale produselor agroalimentare pentru a afla ingredientele, numărul și tipul aditivilor alimentari, alergeni, cantitatea de zahăr, sare, calorii;
 • Toate numerele utile și de urgență la nivel local, național și internațional;
 • Alertele pentru produsele alimentare și nealimentare;
 1. Aplicația Gratuită InfoCons face posibilă scanarea codului QR de pe etichetele energetice ale produselor electrocasnice și ale dispozitivelor electronice (frigidere, mașini de spălat haine, mașini de spălat vase, uscătoare, televizoare), pentru aflarea informațiilor precum:consumul de energie, clasa energetică, producător, informații generale tip caracteristici tehnice, compararea cu alte produse similare, reciclare.
 2. Prin scanarea codului de bare a produselor agroalimentare, ai acces direct pe telefonul mobil la:
 • Afișarea instantă a informațiilor de pe etichetele produselor agroalimentare în limba selectată
  • Ingredientele din produsul scanat
  • Numărul și tipul aditivilor alimentari însoțiți de o descriere explicită;
  • Numărul și tipul alergenilor regăsiți în produl scanat;
  • Valorile nutriționale (cantitatea de sare, zahăr și calorii);
  • Calculator în care se poate insera cantitatea de produs consumată pentru a afla instant cantitatea de sare și zahăr, numărul de calorii precum și activitățile sportive necesare pentru arderea caloriilor (mers, alergare și bicicletă);
 • Posibilitatea de a acorda rating de la 1 la 5 produselor;
 • Salvarea produsului scanat în secțiunea „Produse Salvate”, consumatorii având astfel posibilitatea de a-și crea propria listă de cumpărături, meniul zilnic/ săptămânal, rețete Din secțiunea „ProduseSalvate”, printr-o simplă bifare a produselor, consumatorii află numărul total de E-uri, cantitatea totală de zahăr și cantitatea totală de sare. De asemenea, aceștia pot distribui produsele bifate care alcătuiesc lista de cumpărături, meniul zilnic/săptămânal sau retetele cu familia si prietenii.
 • Personalizarea aplicației în funcție de preferințele de consum: număr maxim de E-uri și tipul acestora, cantitatea maximă de sare, cantitatea maximă de zahăr, tipul de alergeni și cantitatea maximă de calorii.
 • Distribuirea produselor scanate cu prietenii și familia.
 • Posibilitatea de a face o sesizare direct din aplicație, prin completarea unui formular simplu, cu câmpuri prestabilite. Astfel, în cazul în care consumatorul întâmpină probleme cu produsul scanat, poate trimite o sesizare direct din Aplicatia InfoCons.

3.SOS – Lista cu toate numerele utile și de urgență la nivel local, national și international  cu posibilitatea selectării continentului și țării. În urma selectării, numerele utile și de urgență apar în limba engleză și limba țării. SOS adună numere precum: Ambulanță, Poliție, Protecția Consumatorilor, Pompieri, Poliția de Frontieră, Turism, Direcții de Sănătate Publică, Primărie, Mediu, Telecomunicații etc .

Pentru România, aplicația InfoCons afișează în timp real timpul de așteptare pentru punctele de trecere rutieră a frontierei.

Alerte rapide pentru produse alimentare și nealimentare la nivelul Uniunii Europene, actualizate zilnic. Secțiunea dedicată alertelor rapide oferă informații precum: Țările vizate, gradul de risc ( de la scăzut, nedeterminat și până la serios), descrierile explicite ale produselor, tipurile de alerte, imagini cu produsele ce fac obiectul alertelor.

Pentru a avea acces la toate aceste facilități, este necesară crearea rapidă a unui cont, folosind una dintre următoarele optiuni:

 • Adresa de e-mail
 • Conectarea directă cu Google
 • Conectarea directă cu Apple.

În urma descărării și utilizării, aplicația poate fi distribuită prin butonul distribuie de pe prima pagină.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol