20 iunie 2024, 2:57

Aplicația RO-Alert a fost actualizată. Cu ce noutăți vine sistemul de alarmare a populației

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a anunțat, miercuri, că a fost lansată forma actualizată a aplicației PO-Alert prin care se primesc mesaje pe telefoanele mobile, mai multe tipuri de alerte și informații utile.
Aplicația, disponibilă în română și engleză, este împărțită în mai multe secțiuni: știri, hartă interactivă, apelare rapidă la numărul unic de urgență 112, ghiduri instructive pentru situații de urgență și altele.
Harta interactivă oferă informații despre cele mai apropiate puncte cheie, de maximă importanță, precum: unități de primiri-urgențe, spitale, unități de pompieri, baze și refugii salvamont, adăposturi de protecție civilă, stații de ambulanță, unități de poliție și jandarmerie, farmacii non-stop.
Totodată, cetățenii au acces și la informații și link-uri de interes, precum: Platforma „FII PREGĂTIT”, Serviciul SMS 113 pentru persoane cu dizabilități, Ghid Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, dar și către site-uri ale instituțiilor aflate în coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență, precizează sursa citată.
Aplicația este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare Apple, dar și Android, și poate fi descărcată gratuit de aici:
Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a lansat pe 26 aprilie 2016 aplicaţia „DSU” pentru telefoanele mobile care are rolul de a pregăti populaţia să facă faţă situaţiilor de urgenţă, prin accesul la informaţii, alerte şi educaţie.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol