1 ianuarie 2023, 17:52

Aplicația Whatsapp va înceta să mai funcționeze pe anumite modele de telefoane

Este o chestiune pur tehnică, nu despre vreun boicot. Pur și simplu nu vor mai face față. De la începutul anului 2023 aplicația WhatsApp nu va mai funcționa pe unele telefoane mobile. Mai precis, va fi vorba despre telefoane care nu-și mai pot actualiza sistemele de operare.

Începând de anul viitor, chiar din prima zi a anului 2023, smartphone-urile vor trebui să aibă numite sisteme de operare pentru a putea utiliza aplicația: Android 4.2 sau o versiune mai recentă, ori iOS 12.1 sau o versiune mai recentă.

Acest lucru înseamnă că modelele care vor deveni depășite sunt: LG: Optimus L3 II Dual, Optimus L5 II, Optimus F5, Optimus L3 II, Optimus L7II, Optimus L5 Dual, Optimus L7 Dual, Optimus F3, Optimus F3Q, Optimus L2 II, Optimus L4 II, Optimus L6, Optimus L6, EnactLG Lucid 2, Optimus F7, Samsung: Galaxy Core, Galaxy Trend Lite, Galaxy Ace 2, Galaxy S3 mini, Galaxy Trend II, Galaxy X cover 2. Huawei: Ascend Mate, Ascend G740, Ascend D2, Apple: iPhone 6S, iPhone SE, iPhone 6S Plus, Sony: Xperia M, Lenovo: A820.

Imposibilitatea de a upgrada sistemul de operare devine o problemă reală la multe smartphone-uri din cauza lipsei spațiului de stocare. Orice upgrade de sistem sau la aplicații presupune o dimensiune mai mare a memoriei care devine ocupată și atrage după sine o viteză de reacție mai mică.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol