13 septembrie 2022, 20:58

Apple a lansat iOS 16. Iată care sunt noutățile

Cea mai nouă versiune de iOS este acum disponibilă şi poate fi instalată pe modele compatibile, aducând cu ea o serie întreagă de funcţii noi, transmite News.ro.

În fruntea listei de noutăţi din iOS 16 se află noul lock screen. Ecranul afişat înaintea deblocării poate fi acum personalizat la un nivel destul de mare. Utilizatorii pot să adauge widget-uri şi să schimbe anumite elemente componente precum fonturile textelor.

Unele dintre aplicaţiile Apple primesc şi ele funcţii noi, aşteptate de multă vreme de utilizatori. Este cazul opţiunilor de editare şi retragere a mesajelor trimise cu iMessage sau de programare şi retragere a e-mail-uri trimise cu Apple Mail.

Modurile Focus pot fi acum activate pe baza coordonatelor geografice. De exemplu, Modul Work poate fi configurat să intre în funcţiune automat când utilizatorul ajunge la birou şi să fie dezactivat când pleacă de la birou.

Cu o simplă apăsare şi mişcare a degetului, pot fi acum luate obiecte sau persoane din imagini şi trase în alte aplicaţii, de exemplu într-o aplicaţie de chat, pentru a fi trimise cuiva.

La categoria „mici, dar binevenite” există un mare număr de schimbări, precum faptul că procentul bateriei poate fi din nou afişat în meniul de pe ecranul principal sau că aplicaţia Notes poate face acum automat conversia anumitor unităţi de măsură.

Funcția Safety Check le va permite utilizatorilor să aibă un grad mai mare de securitate, având posibilitatea de a opri rapid funcționalități precum oferirea locației în care se află.

La nivel de notificări, acestea vor apărea la baza ecranului și ai posibilitatea de a opri anumite notificări pe care nu vrei să le primești în caz că dormi sau te afli în vacanță.

Sunt îmbunătățiri și în ceea ce privește Apple Maps, utilizatorii având posibilitatea de a adăuga diverse opriri în traseul stabilit anterior, iar aplicația de sănătate a Apple include și posibilitea de a adăuga medicamentele pe care le ia pentru a fi notificați în momentul în care acestea trebuie administrate.

Nu toate funcţiile anunţate de Apple în vară au fost, însă, incluse în această primă versiune finală. iCloud Shared Photo Library, de exemplu, nu a fost finalizată şi urmează să fie implementată printr-un update ulterior.

iOS 16 poate fi instalat pe toate modelele începând cu iPhone 8.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol