6 septembrie 2023, 13:05

Apple lansează un serviciu de streaming specializat în muzică clasică

Aşa cum se cunoştea încă de anul trecut, Apple va avea un serviciu de streaming dedicat în mod special muzicii clasice. Aplicaţia Apple Music Classical poate fi deja precomandată din App Store, dar serviciul propriu-zis va fi disponibil din 28 martie.

Apple Music Classical va fi gratuit pentru abonaţii Apple Music şi va oferi acces la peste 5 milioane de melodii clasice la calitate înaltă, liste de melodii create de o echipă de editori (oameni, nu algoritm) şi mii de albume care vor fi disponibile aici în mod exclusiv.

Lucrările vor putea fi localizate după compozitor, denumire, dirijor şi chiar după numărul de catalog, iar audiţia va putea fi făcută la calitate lossless de până la 192 kHz/24-bit Hi-Res.

Vor exista şi o serie de facilităţi diferenţiatoare, precum accesul la note editoriale despre compozitori şi descrieri ale creaţiilor acestora. Marii compozitori vor avea în cadrul aplicaţiei portrete la rezoluţii ridicate, create de diverşi artişti în palete de culori caracteristice epocii respective.

La momentul lansării din 28 martie, Apple Music Classical va funcţiona doar pe iPhone-urile cu iOS 15.4 sau mai nou. Apple spune că nu va trece mult timp până când va exista şi o versiune de Android.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol