8 iunie 2022, 23:40

Apple va lansa un abonament pentru iPhone

Apple va lansa un serviciu de abonament pentru iPhone și alte produse hardware, o mișcare care ar putea face ca deținerea dispozitivului să fie similară cu plata unei taxe lunare pentru o aplicație. Serviciul ar fi cel mai mare impuls de până acum al companiei Apple impus vânzărilor recurente automat. Proiectul este încă în dezvoltare.

Adoptarea abonamentelor hardware, asemănătoare unui program de închiriere automată, ar fi o schimbare majoră de strategie pentru o companie care a vândut, în general, dispozitive la preț întreg, uneori în rate sau cu subvenții de la operatorii de telefonie mobilă. iPhone-ul este cea mai mare sursă de vânzări pentru Apple, generând aproape 192 de miliarde de dolari anul trecut – mai mult de jumătate din veniturile companiei.

Ideea este de a face procesul de cumpărare a unui iPhone sau iPad egal cu plata pentru stocarea în iCloud sau abonamentul Apple Music lunar. Apple plănuiește să permită clienților să se aboneze la hardware cu același ID Apple și același cont App Store pe care îl folosesc pentru a cumpăra aplicații și pentru a se abona la servicii. Programul ar fi diferit de un program în rate prin faptul că taxa lunară nu ar fi prețul dispozitivului împărțit pe 12 sau 24 de luni – mai degrabă, ar fi o taxă lunară care nu a fost încă determinată, care depinde de dispozitivul pe care îl alege utilizatorul.

Compania a discutat despre posibilitatea utilizatorilor programului să-și schimbe dispozitivele cu modele noi atunci când acestea ies pe piață.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol