5 martie 2023, 20:32

Aproape 10.000 de soldați ruși s-au predat prin intermediul liniei telefonice „Vreau să trăiesc”

Aproape 10.000 de soldați ruși s-au predat de bunăvoie armatei ucrainene prin intermediul liniei telefonice directe „Vreau să trăiesc”, a anunțat Comandamentul de coordonare pentru tratamentul prizonierilor de război din Ucraina, scrie The Kyiv Independent.

Lansată în septembrie 2022 de către Direcția principală de informații a Ucrainei, linia telefonică de 24 de ore permite rușilor să se predea de bunăvoie sau să își predea unitățile armatei ucrainene. Militarii ruși sunt reținuți în conformitate cu Convențiile de la Geneva.

Pe lângă linia telefonică directă, există, de asemenea, un chatbot și un site web în limba rusă administrat de Ministerul ucrainean al Apărării cu informații despre program.

Potrivit raportului, 14 milioane de persoane au vizitat site-ul web de când a fost lansat. Cele mai multe dintre acestea sunt familiile soldaților din Rusia, în ciuda faptului că guvernul rus a blocat site-ul la mijlocul lunii octombrie.

În decembrie 2022, reprezentantul Direcției de informații a Ministerului Apărării, Andrii Iusov, a declarat că linia telefonică a primit în total 1,7 milioane de apeluri, cu peste 100 de persoane care au sunat pe zi.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol