9 septembrie 2023, 9:34

Aproximativ 200 de cetățeni români se află în zonele din Grecia afectate de ciclonul Daniel

Aproximativ 200 de cetățeni români se află în zonele din Grecia afectate de ciclonul Daniel. Reprezentanții Ambasadei României la Atena și Consulatului General de la Salonic acordă sprijin în vederea evacuării și asistența necesară, în limita competențelor, transmite Ministerul Afacerilor Externe de la București, citat de RRA.

Pentru că situația din zonele afectate de inundații este instabilă și suferă modificări de la o oră la alta, cetățenii români sunt rugați să se intereseze cu privire la starea drumurilor, să verifice situația zborurilor, unele întârziate sau anulate, și să mențină contractul cu reprezentanții misiunii diplomatice.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat că aproximativ o sută de cetăţeni români aflaţi pe un feribot pe ruta Skiathos-Volos au fost debarcaţi, iar căpitănia portului Agios Konstantinos i-a informat, la solicitarea ambasadei de la Atena, cu privire la variantele de evacuare. De asemenea, au mai fost primite apeluri de la românii aflaţi în zonele afectate de fenomenele meteo extreme.

Ministerul Afacerilor Externe a precizat, la solicitarea News.ro, că, pe parcursul zilei de 6 septembrie, la nivelul Ambasadei României la Atena şi al Consulatului General de la Salonic au fost recepţionate apeluri telefonice de la cetăţeni români aflaţi în zonele afectate de evenimentele meteorologice extreme şi care semnalau situaţia în care se află sau faptul că nu îşi pot continua călătoria.

Potrivit sursei citate, reprezentanţii celor două misiuni le-au recomandat acelor cetăţeni români să respecte instrucţiunile autorităţilor locale, să nu părăsească locaţiile sigure în care se află şi să semnaleze imediat (la numărul unic 112 şi la cele două misiuni ale României) evoluţia situaţiei pe plan local, respectiv solicitările suplimentare de sprijin. Totodată, cetăţenii români au fost informaţi cu privire la faptul că autorităţile vor acţiona conform planurilor specifice pentru astfel de situaţii de urgenţă, în funcţie de evoluţia condiţiilor meteorologice.

Ambasada României la Atena şi Consulatul General al României la Salonic monitorizează permanent situaţia, sunt în contact direct cu autorităţile elene responsabile (Protecţia civilă, Poliţie) şi cu cetăţenii români aflaţi în zonele afectate şi acordă asistenţa necesară, în limita competenţelor.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol