1 martie 2024, 15:54

Are 24 de ani, este căutător de comori, a inventat un aparat pentru răcirea rapidă a mâncării, iar acum a devenit voluntar în Ucraina

Are 24 de ani, este căutător de comori, a inventat un aparat pentru răcirea rapidă a mâncării, iar acum a devenit voluntar în Ucraina. Voia neapărat să ajungă în Ucraina, să ducă alimente neperisabile, medicamente și ceva haine, produse de care cei loviți de nebunia războiului au mare nevoie.

Zălăuanul Claudiu Bârjac și-a umplut Dacia 1310 cu ajutoare și a pornit spre Ucraina.

Claudiu Bârjac este pasionat și de tehnică, repară aproape orice. Am intrat în Dacia lui. A modificat-o, mașina pornește foarte ușor, i-a modificat sistemul de aprindere. Confecționează și modifică obiecte, le repară, ele este cel care repară și instalația electrică a blocului în care locuiește, vecinii săi știu deja la cine să apeleze.

S-a oprit într-un orășel, la o asociație unde știa că e nevoie de implicare, de sprijin pentru comunitatea zdruncinată de ororile războiului. A dus alimente, haine, medicamente, ce a reușit să strângă. Și a mers cu Dacia, modelul la care ține tare mult.

Tânărul de 25 de ani nu are de gând să se oprească. Este de părere că trebuie să ajuți dacă poți și să nu aștepți nimic în schimbul ajutorului oferit.

A rămas în țara vecină pentru a ajuta în bucătăria unei asociații unde mănâncă zeci de oameni. A spălat vase, a curățat cartofi și s-a întors acasă tot cu vechea lui Dacie.

„Cred că este important să ajutăm acolo unde putem. Sunt mulți care cred că în Ucraina nu e război, că nu se moare. Să se ducă să vadă cum e acolo, cum sunt acum prețurile alimentelor și cât câștigă oamenii de acolo. E o situație tristă. Mulți bogați au scăpat, au plecat, au rămas ceilalți să lupte. Am mai fost în Ucraina și vreau să mă mai duc cu ajutoare”, a declarat acesta pentru magazinsalajean.ro.

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol