6 decembrie 2023, 18:01

Armata israeliană a descoperit unul dintre cele mai mari depozite de arme din Gaza. În apropierea unor clădiri civile

Armata israeliană a declarat miercuri că a descoperit, în apropierea unor „clădiri civile”, „unul dintre cele mai mari depozite de arme din Fâşia Gaza”, în care se aflau rachete, lansatoare de rachete şi drone, relatează AFP.

Israelul desfăşoară o ofensivă terestră vastă în Fâşia Gaza din 27 octombrie, după trei săptămâni de bombardamente intense, ca răspuns la atacul sângeros comis de mişcarea islamistă Hamas în sudul Israelului pe 7 octombrie, soldat cu 1.200 de morţi, majoritatea civili, conform armatei israeliene.

„Unul dintre cele mai mari depozite de arme din Fâşia Gaza a fost descoperit în apropierea unei clinici şi a unei şcoli din nordul” teritoriului palestinian, de către o unitate militară, a precizat armata israeliană într-un comunicat.

Acesta conţinea „sute de lansatoare de rachete antitanc RPG şi muniţiile acestora, zeci de rachete antitanc, zeci de dispozitive explozive, rachete cu rază lungă de acţiune destinate să lovească centrul Israelului, zeci de grenade şi drone”, se arată în comunicat.

„Soldaţii au confiscat armele. Unele au fost distruse la faţa locului, altele trimise pentru anchetă”, continuă armata, precizând că depozitul a fost descoperit „în centrul populaţiei civile”.

„Aceasta este o dovadă în plus a utilizării cinice de către Hamas a locuitorilor Fâşiei Gaza ca scuturi umane”, a mai spus armata.

Operaţiunile militare israeliene au provocat deja peste 16.000 de morţi în Fâşia Gaza, dintre care 70% femei şi copii, a anunţat Ministerul Sănătăţii din Gaza.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol