9 iulie 2020, 5:13

Artă pe tramvaiele din București. Află detaliile proiectului

Primăria Capitalei a anunțat faptul că începând de astăzi, pe liniile 1 și 10, vor circula două tramvaie pictate cu elemente culturale din Grecia, Spania, Suedia și România. Această inițiativă vine în urma încheierii unui acord al Capitalei, prin PROESDUS, cu STB SA care au ca parteneri Institutul Cultural Român, Fundaţia Greacă şi ambasadele Spaniei şi Suediei la Bucureşti.

„Tramvaiele vor fi pictate de unii dintre cei mai cunoscuţi artişti români în domeniul artei urbane: Alexandru Ciubotariu, cunoscut drept Pisica Pătrată, va fi autorul imaginilor reprezentative pentru Grecia şi România, în timp ce pentru Spania şi Suedia lucrările vor fi realizate de colectivul de artişti urbani Sweet Damage Crew şi Ovidiu Mihai, cu numele de artist Obie Platon. Alegerea tramvaiului ca suport pentru picturi nu este întâmplătoare, unul dintre obiectivele proiectului fiind acela de a încuraja călătoria cu acest vehicul nepoluant şi de a aduce arta mai aproape de public. În proiect, elevi ai Liceului de artă ‘Dimitrie Paciurea’ din Capitală vor deprinde tehnica pictării cu graffiti în cadrul atelierelor care se desfăşoară pentru decorarea celor două vehicule”, se menţionează într-un comunicat remis de AGERPRES.

Proiectul își propune să promoveze imaginea şi patrimoniul cultural al celor patru ţări prin intermediul artei urbane şi, totodată, îşi propune să familiarizeze publicul Capitalei cu acest nou fenomen, care contribuie semnificativ la revitalizarea estetică a oraşului.

Călătorii vor regăsi varietatea culturală a Europei prezentată pe cele două tramvaie, aspectul inedit al acestora fiind rezultatul proiectului „Călători printre culori”, derulat prin clusterul EUNIC România, se mai precizează în comunicat.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.