5 ianuarie 2023, 3:30

Arta vlogging-ului, pe înțelesul tuturor – Alex Ciobanu („eusuntAlecs”)

Ca o alternativă a blogului, în 2000 apărea în Statele Unite primul videoblog, de unde, în mai puțin de 5 ani, datorită YouTube-ului vlogging-ul a devenit un fenomen printre tineri.

În România fenomenul a avut un curs destul de lent, însă în cele din urmă a devenit una din cele mai accesate căi atât pentru divertisment, cât și pentru business, din care autodidacții devin un model pentru urmăritorii canalului.

Având în vedere faptul că majoritatea interviurilor au drept țintă persoane deja cunoscute în domeniul de activitate, noi am luat legătura cu un vlogger la început de drum, cu un mare potențial, pentru a ne spune exact care sunt pașii, cum e să te lupți cu nume mari în domeniul în care activezi și cum îți schimbă viața o activitate de acest timp. Astfel, Alex Ciobanu („eusuntAlecs” -pe Youtube) ne-a acordat unul din cele mai simple și profi interviuri în care ne-a spus așa:

Sursa: facebook.com

Bună Alex! Foarte amuzant canalul tău, pot spune chiar că am urmărit câteva clipuri în care nu simțeam că privesc un începător, așadar, spune-mi cum ai început, ce te-a determinat să te filmezi pentru prima data?

Ideea mi-a venit acum vreo 3 sau 4 ani, când încă eram în liceu, doar că orașul din care provin nu-mi oferea prea multe locuri și ipostaze tari pentru un început. Plus că nu dispuneam de aparatură și nici de bani pentru a o cumpăra, așa că am ales să mai urmăresc o perioadă marii vloggeri și să aștept să ajung în București unde știam că pot dezvolta ceva chiar drăguț.

Ai vreun model după care te ghidezi sau idolatrizezi pe cineva din acest domeniu?

Nu pot spune că mă ghidez sau idolatrizez, dar urmăresc foarte mult vlog-urile internaționale. Cât despre un model, din nou spun că nu pot să gândesc la acest mod, am doar anumiți vloggeri care îmi plac și care m-au ajutat oarecum să-mi găsesc vibe-ul, cum ar fi Liza Koshy sau Tyler Oakley.

Dacă un model concret ai spus că nu ai, atunci înseamnă ca e cineva care te ajuta? De exemplu cu idei de teme.

Tot un răspuns negativ am și aici (râde), nu mă ajută nimeni, pur și simplu sunt ideile mele pe care le dezvolt într-un clip. De exemplu merg pe stradă, văd o faza și de acolo încep să-mi fac în minte tot filmu cu adăugări de situație.

Felicitări! Ești o surpriză plăcută Alex, așadar, faci bani din asta?

Se pot face bani din asta, fără doar și poate, însă eu nu fac, deși am ajuns în punctul în care aș putea, în schimb am campanii pe Instagram, din care au de câștigat ambele părți.

Îmi poți spune care a fost feedback-ul la început?

N-aș putea spune că a fost bun sau rău, pentru că au fost reacții urâte și frumoase, doar că din moment ce fac asta doar din pasiune, ci nu cu vreun scop material, am continuat să fac ce-mi place, iar în moment am foarte multe persoane care mă apreciază și-mi urmăresc activitatea.

Pe Alex îl puteți urmări aici.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol