16 iulie 2024, 0:09

Asociația Sus Inima vine în sprijinul pacienților oncologici care fac radioterapie și oferă cazare gratuită FOTO

Asociația Sus Inima vine în ajutorul pacienților oncologici care fac radioterapie, locuiesc în afara Capitalei și nu își permit naveta sau plata cazării.

În acest context, Asociația va deschide, pe data de 23 noiembrie, Casa Sus Inima București. Aici, pacienții oncologici care fac radioterapie vor fi cazați gratuit, oferind o capacitate de cazare de 14-16 paturi.

În Casa Sus Inima București, situată în sectorul 1, pe strada Luigi Cazzavillan nr. 44, oferim în mod gratuit pacienților oncologici care fac radioterapie cazare și alte servicii precum consiliere psihologică și navigare oncologică”, a explicat Andreea Comșa, coordonatoare Casa Sus Inima București, prin intermediul unui comunicat de presă.

Sursă foto: Asociația Sus Inima

Totodată, aflându-ne în plină pandemie a fost amenajată o zonă de triaj complet separată de restul casei, iar cazarea se va face cu maximum doi pacienți într-o cameră.

Pacienții oncologici au nevoie să-și continue tratamentul și radioterapia, chiar și în această perioadă în care principala amenințare este coronavirusul. În contextul pandemiei de COVID-19, consilierea psihologică și navigarea oncologică vor fi efectuate online. Am implementat toate măsurile necesare privind sănătatea și siguranța celor cazați în Casa Sus Inima București”, a mai explicat aceasta.

Prima casă din rețeaua Sus Inima a fost inaugurată în anul 2019 la Sibiu.

Asociația Sus Inima a fost fondată în anul 2015 la Sibiu de către Carmen Chindriș, Lu Knobloch și părintele Constantin Necula, care și-au propus să ajute adulții bolnavi de cancer.

Sursă foto: Asociația Sus Inima


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol