9 decembrie 2023, 11:17

Astăzi este Ziua Americii. Președintele Trump: „Vom avea un 4 iulie măreţ la Washington DC”

Astăzi este Ziua Națională a Statelor Unite ale Americii (SUA).

Pe 4 iulie 1776 a fost adoptat documentul numit Declarație de independență a SUA față de Regatul Marii Britanii.

Ziua Independenței este deseori asociată cu focuri de artificii, parade și evenimente private care sărbătoresc istoria, guvernul și tradiția Statelor Unite.

Evenimentul care a condus la naşterea Statelor Unite ale Americii ca entitate suverană a avut loc în 1776, când cele 13 colonii americane îşi declarau independenţa de Imperiul Britanic. Ziua exactă fiind pe 2 iulie 1776, iar momentul când a izbucnit Revoluţia Americană a fost în aprilie 1775.

Thomas Jefferson – considerat unul dintre „părinţii fondatori” ai SUA, devenit al treilea preşedinte al statului (1801-1809) – a scris prima schiţă a Declaraţiei de Independenţă în iunie 1776. Această Declaraţie de Independenţă a fost semnată pe 2 august 1776 şi trimisă britanicilor în luna noiembrie a aceluiaşi an, susține descopera.ro.

Pe 4 iulie 1776, Congresul Continental a aprobat forma finală a Declaraţiei de Independenţă, la conceperea căreia s-a lucrat mai multe zile.

Astfel a devenit oficială această dată, care a fost inclusă în Declaraţia de Independenţă, iar copia semnată în august 1776, redactată de mână, poate fi văzută în prezent la Arhivele Naţionale din Washington.

Președintele Statelor Unite ale Americii Donald Trump a transmis că 4 iulie va fi ceva special. De Ziua Independenţei, National Mall din Washington va fi traversat în premieră de tancuri de tip Sherman şi de tip Abrams.

Vom avea un 4 iulie măreţ la Washington DC. Va fi ca niciunul altul. Va fi ceva special şi sper să vină o mulţime de oameni. Va fi despre această ţară şi este un salut adresat Americii“, a spus Donald Trump.

Avem unele echipamente incredibile – echipamente militare – branduri noi“, a spus el, conform adevarul.ro.

Sursă cover foto: ABC News


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol