25 septembrie 2021, 6:23

Așteptarea a luat sfârșit! Iubitorii de teatru se vor putea întoarce în sălile de spectacol

Vești bune! Iubitorii de teatru se vor putea întoarce în sălile de spectacol. După o lungă perioadă de absență, în care majoritatea reprezentațiilor au fost realizate online sau în aer liber, toate instituțiile se redeschid începând de astăzi.

Singura condiție este aceea de a se respecta, bineînțeles, măsurile de protecție, numărul spectatorilor fiind redus la jumătate, iar în unele teatre actorii vor juca purtând viziere pe față, anunță stiri.tvr.ro. 

Ieșenii au pregătit deja sălile pentru spectacole. S-au realizat repetiții, măsurători și s-au luat în calcul toate scenariile pentru a se respecta distanțarea socială, dar și ca spectatorii să se simtă cât mai bine la teatru.

Mai mult decât atât, pentru că vor să se asigure că totul este în ordine, unii actori au anunțat deja că vor juca purtând pe față viziere de protecție.

Pandemia de coronavirus a afectat și buna desfășurarea celei de-a 13-cea ediție a Festivalului Internațional pentru Publicul Tânăr, care se va desfășura anul acesta online, pentru majoritatea trupelor din străinătate. Cu toate acestea, singurii care vor juca pe scena festivalului vor fi reprezentanți ai teatrelor Luceafărul din Iași și Tineretului din Piatra Neamț.

Începutul lunii septembrie vine cu vești bune și pentru melomani. Opera Națională Iași a pus la cale un concert în curtea interioară a Catedralei Romano-Catolice, în organizarea căruia s-au respectat toate măsurile impuse de pandemie. Mai mult decât atât, evenimentul va fi urmat, a doua zi, de o splendidă gală de balet  „De la Clasic la Modern”, în curtea Operei.

Sursă Foto: stiri.tvr.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.