3 martie 2024, 11:33

Atac cibernetic, care a lăsat armata rusă fără comunicații prin satelit

Un sistem de comunicații prin satelit care deservește armata rusă a fost scos din funcțiune de un atac cibernetic. Operatorul sistemului de satelit, numit Dozor-Teleport, a comutat utilizatorii la rețele terestre în timpul întreruperii.

Atacul cibernetic a fost revendicat de două grupuri: unul ce se descrie ca fiind o organizație de hacktivism, iar celălalt ca fiind parte a grupului de mercenari Wagner. În revendicările lor, hackerii au susținut că au trimis malware la terminalele de satelit.

Divizia comunicațiilor prin satelit a companiei Dozor-Teleport deservește armata rusă și alte servicii federale rusești importante, printre utilizatorii săi fiind și soldații ruși din Ucraina, relatează The Washington Post.

Deși, în general, comunicațiile prin satelit sunt de rezervă, pentru unitățile militare aflate în mișcare într-o zonă de conflict ar putea fi vitale.

Impactul atacului, asupra situației de pe frontul din Ucraina, va depinde în primul rând de durata indisponibilității satelitului. În trecut, Ucraina a reușit să intercepteze comunicațiile soldaților ruși atunci când aceștia nu au folosit un serviciu prin satelit.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol