3 martie 2024, 8:09

Atac cibernetic masiv asupra mai multor spitale din România

Atac cibernetic masiv asupra mai multor spitale din România, semnalat de Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC). Conform Directoratului, este vorba despre un atac de tip ransomware asupra unui program informatic folosit de mai multe spitale. În acest moment, echipele DNSC intervin pentru a investiga incidentul.

Informația a fost confirmată și de Ministrul Sănătății, care a transmis pentru Agerpres“Este adevărat. Sunt mai mult spitale care întâmpină probleme cu utilizarea unui program informatic important în funcţionarea spitalelor – se numeşte Hiprocrate. Nu ştim exact câte spitale sunt în momentul de faţă. Nu avem informaţia, dar lucrăm împreună cu Centrul Naţional de Securitate Cibernetică pentru elucidarea cauzelor şi remedierea acestora. Din informaţiile pe care le avem până în momentul de faţă este că sunt afectate între 15 şi 20 de spitale din întreaga ţară”.

De asemenea, purtătorul de cuvânt de la Spitalului “Bagdasar Arseni” a informat că sistemul Hiprocrate a fost atacat și a fost oprit accesul la internet, astfel încât, în momentul actual spitalul funcționează offline. Subliniază că bolnavii nu au fost trimiși acasă.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol