23 august 2023, 10:48

Atac masiv al Rusiei asupra unor obiective energetice ale Ucrainei

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, s-a aflat într-un turneu european, dominat de cereri de armament, pentru a face față invaziei rusești, iar în paralel Rusia își intensifica atacurile. Așa că Moscova a decis să lanseze noi operațiuni pe frontul ucrainean.

Vineri dimineață Ucraina se află sub un atac masiv asupra unor obiective energetice, din avioane și drone, lansat de Rusia, al cărei singur obiectiv este victoria.  în regiunile Harkiv și Zaporoje și a utilizat șapte drone Shahed.

Rușii au lovit orașe și infrastructuri esențiale ale Ucrainei, a anunțat aviația militară, citată de BFMTV.

Potrivit aviației militare ucrainene, Rusia la lansat șase rachete de croazieră Kalibr, 35 de rachete antieriene S-300 în regiunile Harkiv și Zaporoje și a utilizat șapte drone Shahed.

UPDATE

Informații contradictorii, legate de spațiul aerian românesc. Două rachete de croazieră Kalibr au trecut prin spațiul aerian al României, a susținut șeful armatei ucrainene, Valerii Zalujnîi. Ministerul Apărării din România a spus însă că informațiile nu se confirmă. R. Moldova a confirmat că a fost survolată de racheta rusească, dar a spus că aceasta a trecut pe deasupra regiunii transnistrene și pe deasupra unui sat din raionul Soroca de lângă granița cu Ucraina.

 

Sursa foto: BFMTV


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol