27 septembrie 2023, 14:30

Atacurile Rusiei asupra porturilor dunărene din Ucraina afectează turismul din Delta Dunării

Atacurile Rusiei asupra porturilor dunărene din Ucraina afectează turismul din Delta Dunării.

Asociațiile de turism se plâng că alertele trimise pe telefoane i-au speriat cel mai mult pe turiști și spun că vor cere guvernului compensații pentru pierderile suferite.

Președintele asociației patronale în turismul din zonă consideră că 2023 este unul dintre cei mai nefaști ani pentru vizitele în rezervație.

Pescarii sunt și ei afectați, relatează Radio România Actualități.

Primul mesaj RO-ALERT transmis populației din 16 localități tulcene pentru a se adăposti și a preveni astfel evenimente nedorite pe teritoriul românesc, în urma atacurilor Rusiei asupra porturilor ucrainene, i-a speriat pe turiști, spune Daniel Ilușcă, președintele Asociației Patronale în Turismul din Delta Dunării.

Daniel Ilușcă: Acum am pierdut două grupuri mari. Efectiv pe mesajele astea, pe RO-ALERT, şi ceilalţi colegi ai mei au spus că, gata, practic telefoanele nu mai sună, de unde era o perioadă în care, a început pescuitul la crap, somn și știucă parțial.

Războiul i-a afectat și pe pescari.

Constantin Tănase, din satul Plauru: De când a început războiul e un flux foarte mult din cargouri și nu mai poți să dai la pește, că trece, se rupe setca și nici nu mai iese, l-au speriat, l-au zăpăcit; și pescuitul, până nu s-o mai termina cu balamucul ăsta care a început, e cam nasol.

Asociația Patronală din Deltă atrage atenția că turismul este singura alternativă ocupațională pentru locuitorii Deltei și spune că săptămâna viitoare va înainta guvernului o cerere pentru compensarea pierderilor suferite pe fondul războiului din Ucraina.

Sursa foto: ddbra.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol