11 ianuarie 2023, 13:38

Atena, clasată ca fiind cea mai ieftină destinație de pe continent pentru un city break

Atena a fost clasată ca fiind cea mai ieftină destinație de pe continent pentru un city break, înaintea destinațiilor tradiționale din Europa de Est cu buget redus, relatează The Guardian.

Analiza unei duzini de costuri turistice tipice pentru vizitatorii britanici în 20 de orașe populare, efectuată de Post Office Travel Money, a constatat că prețurile în capitala Greciei au scăzut cu 15% din 2021.

Nota de plată pentru cheltuieli care includ două nopți de cazare la hotel pentru un cuplu, mese, bilete la atracții și tarife de transport local, a ajuns la 207 lire sterline, față de 218 lire sterline în Lisabona, locul al doilea.

Ambele orașe au devansat destinații estice, de obicei renumite pentru prețurile mici, precum Cracovia din Polonia (219 lire sterline), Riga din Letonia (220 lire sterline) și Budapesta din Ungaria (221 lire sterline).

Este pentru prima dată în cei 15 ani de când Post Office Travel Money realizează această analiză când un oraș din Europa de Vest a fost considerat cel mai ieftin.

Printre prețurile mici din Atena se numără 38,96 lire sterline pentru o cină pentru două persoane cu vin, 89 lire sterline pentru două nopți de cazare la un hotel de trei stele și 7,79 lire sterline pentru un abonament de 48 de ore pentru transportul public.

Mai mult de doi din cinci dintre cei care plănuiesc călătorii în străinătate vor face un city break, potrivit Post Office Travel Money, ceea ce face ca acesta să fie cel mai popular tip de vacanță în străinătate pentru al cincilea an consecutiv,

Clasamentul Lisabonei vine în ciuda unei creșteri de 21% a prețurilor față de anul trecut.

Costurile de cazare au explodat în întreaga Europă la începutul acestui an, deoarece cererea a depășit nivelurile anterioare pandemiei, ca urmare a relaxării restricțiilor de călătorie.

Șase dintre orașele analizate sunt de peste două ori mai scumpe decât Atena.

Acestea sunt Stockholm (421 lire sterline), Paris (423 lire sterline), Dublin (436 lire sterline), Copenhaga (456 lire sterline), Veneția (457 lire sterline) și Amsterdam (593 lire sterline).

Un studiu separat realizat de Post Office Travel Money și publicat în iulie a arătat că Sunny Beach din Bulgaria și Marmaris din Turcia sunt cele mai ieftine dintre cele 16 stațiuni europene populare pentru o vacanță de vară.

Sursa foto: pixabay.com

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol