5 august 2020, 5:31

Ateneul Român va semăna cu Grădina Ghetsimani. Corul Madrigal organizează „Concertul Extraordinar de Paște”

În acest sfârșit de săptămână, Ateneul Român va găzdui cele două Concerte extraordinare de Paște ale Corului Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin”, în timp ce în spațiul din fața Ateneului Român va fi recreată Grădina Ghetsimani, potrivit unui comunicat remis Edițiadedimineață.

Elementul de noutate al acestui concert este dat de faptul că, pentru prima oară, parcul Ateneului Român va fi transformat într-o veritabilă Grădină Ghetsimani, iconicul spațiu cu măslini unde Iisus s-a retras să se roage împreună cu ucenicii Săi, după Cina cea de Taină. Pentru recrearea Grădinii Ghetsimani în Parcul Ateneului Român vor fi aduși 15 măslini, printre aceștia aflându-se un arbore cu o vârstă de peste 700 de ani, care cântărește aproape 2 tone.

Experiența artistică a publicului va începe înainte de a intra în sala de concert a Ateneului. În parcul Ateneului Român publicul va putea admira expoziția de fotografie „Via Dolorosa”, semnată de Gabriel Crișan. De asemenea, pe scena special amenajată în fața Ateneului, coruri de copii din Programul Național Cantus Mundi vor susține recitaluri live de muzică dedicată Sărbătorilor Pascale, accesul la evenimente fiind gratuit.

Pentru cei care au achiziționat bilete la Concertul Madrigal, în foaierul Ateneului va fi recreată o altă imagine emblematică – Biserica Sfântului Mormânt de la Ierusalim. Construcția scenografică va amplifica emoția repertoriului ales, ca de fiecare dată, de dirijorul principal al Corului Madrigal, Anna Ungureanu.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.