4 martie 2024, 23:05

Atenție de unde luați rovignetele. Un site fals le vinde la prețuri TRIPLE!

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere avertizează șoferii din România să aibă grijă de unde își cumpără roviniete, pentru că autoritatea a depistat un site care nu este autorizat să vândă astfel de produse.

Conform CNAIR, acesta practică prețuri și de trei ori mai mari.

„CNAIR informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi din România că a constatat existența în mediul online a unui portal web care nu este autorizat în vederea încasării tarifului de utilizare (rovinieta), respectiv www.digitale-vignette-online.ro.

Astfel, rugăm utilizatorii să achite rovinieta numai la distribuitorii autorizați, ale căror puncte de distribuție/portaluri web autorizate se regăsesc pe site-ul oficial al companiei sau pe portalul CNAIR”, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

„Taxa de serviciu” triplează prețul

CNAIR spune că site-ul care nu este autorizat pentru vânzarea taxei de drum practică o „taxă de serviciu” care triplează prețul final pentru vinietă în cazul celei pentru 7 zile.

”În același timp, subliniem faptul că, la achitarea unei roviniete pe site-ul www.digitale-vignette-online.ro, utilizatorii achită costuri suplimentare care ajung să fie în cuantum de aproape 200% față de prețul real al unei roviniete.”

„De exemplu, pentru o rovinietă cu valabilitate de 7 zile pentru un autoturism, pe portalurile web autorizate de către CNAIR un utilizator achită echivalentul a 3 euro, reprezentând tariful stabilit de legislația în vigoare, iar pe portalul www.digitale-vignette-online.ro suma achitată este de 8.90 euro, din care 5,90 euro reprezintă taxa de serviciu”, mai precizează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol