15 iulie 2024, 23:35

ATENȚIE! O noua metodă ingenioasă de fraudare pentru clienții BRD

Pe rețelele de socializare circulă o metodă de fraudare foarte ingenioasă care promite câștiguri rapide și substanțiale.

Fraudatorii promovează acest gen de câștiguri prin achiziția de diferite monede virtuale sau acțiuni la companii binecunoscute. Aceștia se folosesc chiar și de identitatea unor oameni de afaceri sau personalități cunoscute pentru a fi cât mai credibili.

Victimele sunt contactate de catre fraudatori care se recomanda drept “consultanți financiari”. Aceștia le propun să achiziționeze diverse monede virtuale sau acțiuni pe platforme de tranzacționare cu promisiunea unor câștiguri substanțiale.

Ulterior, aceste persoane manipulează victimele și le solicită să instaleze pe calculatorul personal sau pe telefonul mobil o aplicație (ex: Any Desk) care oferă fraudatorilor controlul total, de la distanță, asupra dispozitivului, invocând că acesta este procesul de transfer al câștigurilor în contul victimei.

Victimei i se vă cere să acceseze aplicația personală de internet și mobile banking (YOU BRD) pentru a se putea efectua încasarea. În realitate aceasta este manipulată să efectueze plăți către conturile fraudatorilor.

Mai multe informații despre securitatea informațiilor, confidențialitatea datelor și a tranzacțiilor, găsești pe site-ul băncii, la secțiunea În siguranță.

 

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol