29 mai 2023, 19:28

Atracțiile turistice din Abu Dahbi: deșert, plaje și o rezervație de animale

Pe lângă multitudinea hotelurilor luxoase pline de turiști și oameni de afaceri veniți din toate colțurile lumii, Abu Dhabi-ul are o serie de atracții fabuloase, naturale și unice. Aici turiștii pot avea parte atât de zile de relaxare petrecute la soare, pot înota sau pot să descopere frumusețile naturale ale zonei.

Deșertul Rub ‘al Khali sau „cartierul gol”

În sud-vestul capitalei se află impresionantul Rub ‘al Khali, sau „cartierul gol”, care este considerat cel mai mare deșert neîntrerupt din lume. Are o întindere de aproximativ 250.000 de kilometri pătrați, pe toată suprafața Arabiei, și este unul dintre cele mai puțin explorate locuri de pe planetă, cu dune impresionante și apusuri de soare, desprinse parcă din descrierile celor „1001 de nopți”.

Sursă Foto: britannica.com

Plaja Saadiyat

Deșertul nu este, însă, singurul punct de atracție, care face din Abu Dhabi o destinație specială. Emiratul are 250 de mile de coastă și aproximativ 200 de insule, unde se găsesc unele dintre cele mai frumoase plaje din lume. La doar câteva minute distanță de centrul orașului Abu Dhabi, plaja Saadiyat este una dintre cele mai renumite și vizitate din întreg emiratul. Aici, turiștii se pot bucura de porturi nautice, inclusiv de paddleboarding și de windsurfing pe plaja publică sau cei mai comozi se pot relaxa la piscină.

Sursă Foto: steemit.com

Insula Sir Bani Yas, sursa oxigenului arab

Programul de conservare al acestei insule a durat mai bine de zece ani, timp în care autoritățile au dorit să readucă pe linia de plutire această regiune. Astăzi, insula Sir Bani Yas se mândrește cu o rezervație de animale sălbatice de 10.000 de metri pătrați și cu peste 13.000 de specii de animale, inclusiv girafe și gheparzi.

Sursă Foto: livemint.com

Pe insulă mai există și trei stațiuni turistice care oferă o serie de activități desfășurate în aer liber inclusiv safari, caiac, drumeții și ciclism montan, iar oaspeții pot chiar să planteze o plantă de mangrove pentru a ajuta la compensarea impactului asupra mediului al vizitei lor.

Sursă Foto: thenational.ae

De asemenea, aproape de acest obiectiv se găește și rezervația Al Wathba Wetland, un loc în care există stoluri de flamingo roz.

Sursă Cover Foto: arabianbusiness.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol