20 octombrie 2021, 15:48

Au avut loc repetițiile generale pentru Ziua Marinei. Află ce au pregătit militarii

În Constanța chiar pe faleza din fața Comandamentului Forțelor Navale Române zilele acestea s-au desfășurat repetițiile generale pentru Ziua Marinei. Astfel, în timp ce întreaga zonă era survolată de elicoptere sau avioane au avut loc defilări și au fost trase focuri de armă. 

 

Sursă foto: ziuaconstanta.ro

La aceste festivități dedicate zilei Marinei Militare și Civile anual participă mai multe personalități printre care și șeful statului. Din acest motiv zona unde sunt amplasate tribunele oficiale este extrem de bine supravegheată și păzită. Accesul în perimetru se face doar pe baza unei acreditări speciale, iar din acest motiv toate structurile statului care se ocupă de securitate, pază și protecție sunt cu ochii în patru pentru a evita orice situație neplăcută.

În tot acest timp militarii s-au ocupat de punerea în practică a scenariului foarte complex ce presupune simulări ale atacurilor de pe mare, defilări ale navelor, parașutări, respingerea eventualelor atacuri de pe uscat, survolarea spațiului de către avioanele de luptă sau ale elicopterelor militare, jocuri marinărești, defilări și așa mai departe.

Sursă foto: libertatea.ro

Cei care vor fi prezenți la spectacolul de pe faleza din fața Comandamentului Flotei vor putea admira în dispozitivul naval de pe mare pentru prima dată pe lângă navele militare românești și o navă – școală ucraineană din clasa Petrushka, dar și distrugătorul american USS „Porter”. Legat de secvențele aeriene acestea vor fi asigurate de aeronavele forțelor navale române, de aeronavele italiene Eurofighter Typhoon și de un avion american special de cercetare P8 Poseidon.

Despre garda de onoare prezentă la Ziua Marinei Române putem preciza că este alcătuită din patru detașamente de militari proveniți din Forțele Navale Române și câte un detașament de militari veniți din Italia, SUA și Ucraina. Formația va fi încheiată cu detașamentul Asociației „Tradiția Militară”.

Sursă foto cover: europafm.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.