28 august 2023, 9:48

Au divorțat. Acum tribunalul îl obligă să-și plătească soția pentru anii de menaj

Da, da, se întâmplă în lume. Și nici măcar în insorita Californie, se întîmplă în înroșita Chină – semn că Partidul ia instituția căsătoriei în serios.

Întâmplarea de mai jos l-a avut drept erou pe dl Chen, care după un foarte frumos mariaj de vreo cinci-șase ani s-a decis să se separe de dna Chen.

Ei bine, dna Chen încă îl mai iubea pe domnul. Sau poate se temea că rămâne pe drumuri. Sau poate pur și simplu ea era mai sufletistă.

Cert este că dna Chen s-a opus divorțului. El – nu și nu, Batman, Batman. Wuhan, Wuhan. Virus, virus.

Așa că dna Chen s-a deșteptat. Și-a adus aminte de proprietatea asupra mijloacelor de producție și de faptul că se presupune că în casa lor ar fi fost proprietar, producător…dar și beneficiar. Așa că a decis să-i acorde dlui Chen divorțul, dar nu gratis.

Ea a argumentat că toți anii ăștia i-a spălat, i-a călcat, i-a șters praful, i-a crescut copilul…și că acest lucru trebuie cumva recompensat. Așa că i-a cerut niscaiva daune, potrivit BBC.

Instanţa districtului Fangshan din Beijing a decis în favoarea femeii, obligându-l pe Chen să plătească 2.000 de yuani (310 dolari) lunar, dar şi 50.000 de yuani pentru menaj (adică alți 7.700 dolari).

Cazul a generat o dezbatere uriaşă în spaţiul public legată de munca domestică, unii susţinând că suma este prea mică. Decizia a venit după ce China a introdus un nou Cod Civil.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol