31 martie 2020, 2:44

Ce facem cu pomul de Crăciun după sărbători? Cele mai bune soluții pentru bradul tău

După ce a trecut perioada sărbătorilor, orice persoană se confruntă cu aceeași dilemă: ce este de făcut cu bradul de Crăciun? Cei mai mulți oameni aruncă pomul la gunoi, însă există alte soluții eficiente.

Pentru a încuraja un comportament civic responsabil, vă recomandăm replantarea acestuia în grădină, dacă are balot, sau transformarea lui în rumeguș pentru a putea fi folosit ca mulci, material organic utilizat împotriva dăunătorilor. O altă idee pratică este realizarea unui foc în curte, în caz că nu aveți șemineu, iar mai apoi cenușa și resturile de materie vegetală pot fi utilizate ca îngrășământ pentru plantele din grădină, spune eva.ro.

Cu toate acestea, dacă nu vreți să vă complicați  și rămâneți la soluția de bază, aceea fiind aruncarea bradului, vă sfătuim să îi aruncați la ghena de gunoi, nu în orice spațiu public, fără să folosiți saci de plastic. Astfel, bradul va fi mult mai ușor de reciclat, dacă nu este acoperit de ornamente sau alte materiale.

 

Sursă foto: povesteacasei.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

  1. Dan Marin

    14 ianuarie

    salut , foarte buna ideea de a da acest caz….in care sunt si eu implicat …ce fac cu el …ma apuc acum sa-l despodobesc dar nu stiu exact daca are acest balot despre care povestesti ca nu ma pricep deloc 😀

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.