29 mai 2023, 18:00

Auchan nu numai că nu pleacă din Rusia, dar deschide un nou lanț. “Pentru săraci”

Dacă nu v-ați săturat de Auchan și scandalul caselor de marcat, iată un nou motiv să “punctați”. De-o parte sau de alta. Criticat de mulți că nu părăsește piața din Rusia, Auchan plusează – anunță deschiderea unui nou tip de magazin.

Potrivit Reuters, retailerul francez intenționează să deschidă un nou tip magazin și să își dubleze prezența în Rusia în viitor.

Auchan Retail Rusia a declarat că noul magazin „My Auchan” va oferi un sortiment de aproximativ 900 de articole, dintre care 90% vor fi produse alimentare sub mărcile producătorului. Va fi un magazin care se datorează celor cu portofelul subțire – dată fiind prezența mărcilor proprii, mai ieftine.

Boicot & scandaluri

Lanțul a fost în centrul unei controverse pentru că a ales să nu părăsească teritoriul rus, așa cum au făcut alte mari branduri, iar din Ucraina a venit un apel la boicot.

În plus, un alt scandal – partea rusă a Auchan ar fi furnizat bunuri armatei ruse în teritoriile ucrainene ocupate sub pretextul ajutorului umanitar pentru civili, potrivit unei anchete comune a The Insider, Le Monde și Bellingcat.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol