6 aprilie 2020, 17:57

Audrey Hepburn, între faimă și umanitarism. Cum a ajuns actrița un simbol al eleganței

În ziua de 20 ianuarie se împlinesc 27 de ani de la moartea actriței și activistei Audrey Hepburn, femeia care, nu încetează nici în ziua de astăzi, să fie un model pentru toate femeile de pretutindeni.

Audrey Kathleen Ruston s-a născut pe 4 mai 1929 la Ixelles, Bruxelles, fiica lui Joseph Victor Anthony Ruston, şi a celei de-a doua soţii a acestuia, Ella van Heemstra. Tatăl ei a părăsit familia, fiind un simpatizant nazist, iar odată cu începerea celui de-Al Doilea Război Mondial, Audrey va merge în Olanda alături de mama sa. În Arnhem, a urmat Conservatorul până în 1945, după aceea și-a început cariera în balet, câștigând, totodată bani pentru rezistența olandeză, dar din nefericire din cauza problemelor de sănătate grave, a trebuit să renunțe la dans. Prin urmare și-a făcut debutul în lumea actoriei și a modei, spune radioromaniacultural.ro.

Începutul carierei de actriță

,,High Button Shoes” a fost prima piesă de teatru în care a jucat actrița și care a dat startul carierei sale în acest domeniu. Și-a făcut debutul pe Broadway prin piesa ,,Gigi”, care, i-a adus și rolul în filmul ,,Vacanță la Roma”. Nu numai că ecranizarea s-a bucurat de un succes răsunător, dar Hepburn a primit premiul Oscar, Globul de Aur și BAFTA pentru ,,Cea mai bună actriță” din anul 1954.

Au urmat alte filme care i-au adus mai multe premii și nominalizări importante, dar unul din cele mai cunoscute care este până și în ziua de astăzi amintit, este ,,Mic dejun la Tiffany” din 1961. Rochia iconică realizată însuși de Hubert Givenchy, a atras atenția a mii de oameni, iar în acea perioadă a început trendul ,,Stilul lui Audrey”, actrița a inspirat femeile de pretutindeni prin stilul său unic și inovativ din acea perioadă, relatează adevărul.ro.

Viața personală a lui Hepburn

Pe 25 septembrie 1954, Audrey s-a căsătorit cu actorul şi regizorul american Mel Ferrer, după ce s-au cunoscut la petrecerea unui prieten comun, Gregory Peck. Cele două celebrități au avut un copil, Sean, însă după 14 ani împreună, au divorțat, conform ziarulmetropolis.ro.

Însă, în 1969, Hepburn s-a recăsătorit cu psihologul Andrea Dotti, urmând să se stabilească în Elveția. După o căsnicie de 13 ani aceștia au divorțat, având un fiu și cu Dotti, Luca, iar din 1980, când cuplul s-a separat, până când ea va muri, o să aibă o relație cu actorul Robert Wolders.

Activitatea pentru UNICEF

Din 1980, aceasta va fi numită Ambasador al Bunăvoinței pentru UNICEF, mergând în țări subdezvolate și sărace pentru a ajuta copiii. Și-a dedicat restul anilor din viață, lucrând pentru organizație, președintele american de la vremea aceea, George Bush i-a acordat ,,Medalia Libertăţii” pentru munca depusă în cadrul UNICEF pentru a-i recunoaște meritele.

,,Dacă mergi pe stradă şi vezi copii care mor, nu te întrebi: Sunt copiii mei? Pur şi simplu te opreşti şi ajuţi. Şi nu o făcea ca vedetă, ci spunea: călătoresc ca mamă.”, este relatat în cartea publicată de fiul acesteia, declară adevarul.ro.

La sfărșitul anului 1992, a fost diagnosticată cu cancer abdominal, care s-a dovedit a fi inoperabil, iar pe 20 ianuarie 1993 a murit în propria sa locuință din Elveția. Audrey Hepburn a fost o femeie unică în Hollywood, o actriță cu un talent desăvârșit și o personalitate inspirațională.

 

Sursă foto:

Womansworld.com

adevarul.ro

cotidianul.ro

goldenglobes.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.