23 iulie 2024, 8:25

Aur în Croația. România a cucerit Campionatele Europene de tenis de masă pentru juniori Under-19

Junioarele românce au cucerit medalia de aur la Campionatele Europene de tenis de masă pentru juniori Under-19 de la Varazdin (Croaţia).

Elena Zaharia, Camelia Mitrofan, Ioana Sîngeorzan, Adela Struna și Evelyn Ungvari sunt sportivele care au scris istorie și se întorc în țară cu aurul european.

Echipa feminină de tenis de masă a învins Rusia cu 3-0.

Punctele tricolorelor au fost aduse de Ioana Sîngeorzan, Elena Zaharia şi Luciana Mitrofan.

Sîngeorzan a învins-o pe Elizabet Abraamian cu 3-1 (12-10, 11-9, 6-11, 11-9), Zaharia a trecut de Liubov Tenţer cu 3-0 (11-6, 11-6, 11-7), iar Mitrofan a dispus de Natalia Malinina cu 3-0 (11-5, 11-5, 11-8).

Echipa masculină U19 a urcat și ea pe podium, a cucerit bronzul după ce a dispus de Spania cu 3-1, în finala mică.

„Un nou moment istoric! Echipa feminină U19 e campioană europeană!
Tenisul de masă românesc a produs o nouă performanță la nivel înalt prin echipa formată din Elena Zaharia, Camelia Mitrofan, Ioana Sîngeorzan, Adela Struna și Evelyn Ungvari, de această dată la Campionatul European destinat juniorilor.
După ce echipa masculină U19 a obținut bronzul, junioarele I au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, după un parcurs perfect, începând din grupe și până în marea finală.
În ultimul act, sportivele noastre au obținut o nouă victorie cu 3-0, scorul preferat la Varazdin, de această dată în fața Rusiei.”, a anunțat FRTM.

sursa foto:playsport.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol