13 martie 2023, 18:01

Aur la matematică pentru România

Pentru al cincilea an consecutiv, studenții Facultății de Matematică și Informatică a Universității din București au obținut rezultate de excepție în cadrul celei de-a XVII-a ediții a South Eastern European Mathematical Competition for University Students – SEEMOUS 2023.

Organizată sub patronajul Mathematical Society of South Eastern Europe, a Uniunii Matematicienilor din Macedonia și a Facultății de Științe Naturale și Matematică din cadrul Universității din Skopje, ediția din 2023 a Concursului Internațional de Matematică pentru Studenți a avut loc în Struga, Macedonia de Nord, în perioada 7-12 martie 2023.

Universitatea din București a fost reprezentată la concurs de trei studenți ai Facultății de Matematică și Informatică. Toți cei trei studenți ai Universității din București au cucerit podiumul competiției SEEMOUS: aur – Mario-Cosmin Drăguț și Octavian-Ionut Joița, și argint – Divia-Petra Negoescu.

Remarcabilă este performanța studentului Mario-Cosmin Drăguț care a obținut cel mai mare punctaj din concurs, scrie site-ul Universității București.

Toți trei premianți sunt studenți în anul I la specializarea Matematică.

Echipa a fost coordonată de Dan Dumitrescu, fost medaliat la această competiție, actualmente masterand în anul I la programul Probabilități și Statistică în Finanțe și Științe din cadrul FMI. La pregătirea lotului a contribuit și Andrei Bâra, de asemenea, fost medaliat la SEEMOUS, masterand în anul II la programul de master Matematică Didactică al FMI.

Și la edițiile din 2018, 2019, 2020, 2021, și 2022 studenții UB au fost pe podiumul competiției

Pe podium, ca acasă. Așa am putea descrie experiența ultimilor trei ani de participări la SEEMOUS: aur în 2018, aur în 2019, aur în 2020, aur în 2022 și aur și în 2023.

În anul 2019, Universitatea din București a fost reprezentată la eveniment de Dragoș Manea, student în anul II la Matematică, care a câștigat concursul, clasându-se pe locul I, cu punctaj maxim și medalie de aur.

Dragoș a participat și la ediția din 2018 a concursului, la care a obținut o medalie de argint. De asemenea, tot în 2019, Andrei-Robert Bâra, student în anul I la Matematică, s-a clasat pe locurile 2-3, iar Călin-Daniel Spiridon, student în anul II la Matematică, pe locul 4, amândoi primind medalie de aur.

Călin a luat medalie de aur și la ediția de anul trecut a concursului. Tot medalie de aur a obținut și Andrei-Alexandru Jelea, student în anul I la Matematică, care s-a clasat pe locul 6, concurând pentru Universitatea Politehnica din București, la care este, de asemenea, student. Despre reușita studenților UB la SEEMOUS 2019 puteți citi mai multe informații aici.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol