28 septembrie 2020, 15:24

Aur pentru România. Un elev român, medaliat la Olimpiada Internaţională de Matematică

România este recunoscută la nivel internațional pentru reușitele elevilor la diverse olimpiade. În acest an, la Olimpida de Matematică, desfășurată la Cluj, Ioan Andrei Nicolae este singurul elev din lotul României care a obținut medalia de aur.

„Ioan-Andrei Nicolae, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti, este singurul membru al echipei României care a obţinut medalie de aur la Olimpiada Internaţională de Matematică de la Cluj. Tânărul vrea să înveţe la o universitate de top din SUA şi să rămână în străinătate.

Ioan-Andrei Nicolae este unul dintre cei mai nonconformişti membri ai echipei naţionale de olimpici la Matematică a României. Are plete şi este departe de a fi un „şoarece de bibliotecă”: iubeşte să schieze şi nu pierde nicio ocazie de a o face, practică jogging, cântă la pian, are simţul umorului şi vorbeşte dezinvolt.

Cu toate acestea, proaspătul absolvent al clasei a XI-a a Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti, se pregăteşte foarte intens: „În ultima vreme, în pragul olimpiadei, probabil, lucrez cam 10 ore pe zi, iar în mod obişnuit cam 4-5 ore pe zi. Programul meu nu este chiar atât de strict ca al americanilor. Stau mai mult acasă şi lucrez, în fiecare zi, desigur. Îmi propun un scop în fiecare zi: să spunem că vreau să trec prin materialul acesta de numere complexe, îl citesc şi apoi fac probleme până obosesc.” În timpul liber schiază, aleargă sau cântă la pian: „Iarna îi place să schiez foarte mult. Este sportul meu preferat, îl practic de la vârsta de 3 ani. Apoi mai alerg, mă plimb, mă dau cu bicicleta, cânt la pian, e o modalitate foarte bună de a mă relaxa.”

Portul şi pianul l-au pregătit pentru Matematică.”

Citiți articolul integral: AICI


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.