22 august 2023, 20:06

Austria se laudă că a învins șomajul. Secretul: locuri de muncă noi pentru femei

Ministrul Muncii din Austria are motive de bucurie. Raportând la numărul de locuitori, în Austria lucrează mai multe persoane decât oricând înainte. Ocuparea forței de muncă în rândul femeilor a atins, de asemenea, un nivel record.

“În prezent, avem cea mai mare rată de ocupare a forței de muncă din toate timpurile. În prezent, aproximativ 77,5 la sută din populația austriacă este angajată. În raport cu populația austriacă, lucrează mai mulți oameni decât oricând înainte. Acest lucru se datorează în special creșterii numărului de femei angajate”, susține ministrul Muncii și Afacerilor Economice, Martin Kocher.

Concret, rata de ocupare a forței de muncă pentru bărbați este de 83,3 la sută, iar pentru femei de 71,6 la sută. În timp ce rata bărbaților a atins un maxim în anii 1960 (87,3 la sută în 1960), femeile ating în prezent un nou record de 71,6 la sută, scrie Heute.

“O proporție din ce în ce mai mare a populației are un loc de muncă. În prezent, ne confruntăm cu un nivel record de ocupare a forței de muncă, cu peste 3,9 milioane de persoane angajate. Acest lucru înseamnă că rata de ocupare a forței de muncă este cu aproape cinci procente mai mare (aproximativ 170.000 de persoane) comparativ cu cea de dinaintea pandemiei din 2019.

Este deosebit de îmbucurător faptul că ocuparea forței de muncă în rândul femeilor este în continuă creștere. În același timp, vedem, de asemenea, că ocuparea forței de muncă este în creștere în toate cohortele de vârstă, inclusiv la persoanele de peste 50 de ani. Din ce în ce mai mulți oameni lucrează în Austria”, a mai subliniat ministrul.

În prezent, există puțin sub 113.000 de locuri de muncă vacante înregistrate la AMS. Austria are cea mai mare pondere a locurilor de muncă vacante în totalul locurilor de muncă (vacante și ocupate) din Europa. Acest lucru a fost arătat și în ultimul raport Eurostat. 4,6% din toate locurile de muncă sunt neocupate în Austria. Media UE este de 2,8 la sută.

“Acest lucru înseamnă că în Austria există un potențial foarte mare de creștere a ocupării forței de muncă. Prin urmare, cererea de lucrători calificați va crește și în anii următori.

Este o sarcină pentru întreaga societate ca noi să creștem potențialul intern de forță de muncă prin extinderea serviciilor de îngrijire a copiilor de înaltă calitate și a muncii sănătoase în locuri de muncă bune până la pensionare. În același timp, avem nevoie de mai mulți lucrători-cheie internaționali pentru a satisface cererea tot mai mare de personal”, a încheiat Kocher.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol