14 aprilie 2024, 20:32

Austrian Airlines vinde mai multe bilete decât numărul de locuri în avion. Ce a pățit actorul Marius Manole

În termeni tehnici, se numește “overbooking”. Un termen care denotă lăcomia companiilor aviatice de a umple 100% avioanele și pentru că vor să fie sigure-sigure, vând 105%.

Din păcate se practică pe scară largă de din ce în ce mai multe linii aeriene.

Eroul negativ al zilei de astăzi – Austrian Airlines, compania austriacă.

Zborul – București Viena

Victimă – actorul Marius Manole

Marius Manole și Medeea Marinescu urmau să zboare, sâmbătă la prânz către Viena cu ajutorul cursei OS784 – Austrian Airlines.

La Viena, pe 17 februarie și la Nornberg, pe 18 februarie, urmau să joace în spectacolul „Fă-mi loc”, extrem de popular, cu care cei doi au mai făcut microturnee.

Numai că, să vezi, zborul OS784 către Viena a fost “overbooked” – pe românește s-au vândut mai multe bilete decât numărul locurilor din avion.

Practica este folosită deseori de companiile low-cost, în căutarea maximizării profiturilor, însă și jucători mai serioși au început să folosească aceste metode, în ciuda prețurilor biletelor, din ce în ce mai mari în ultima vreme.

“Iată o situație. Spectacol în seara asta la Viena. Bilete cumpărate, doar ce să vezi? Compania austriacă vinde bilete peste capacitatea zborului. Acu ne-au pus să așteptăm, dacă renunță cineva zburăm, jucăm. Dacă nu, stăm acasă. MI-NU-NAT!” , a scris Marius Manole pe contul s[u de Facebook.

Furtuna mediatică a fost cu folos. Postarea a avut multe distribuiri și comentarii și până la urmă s-a găsit o soluție.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol