CITIRE

Autismul poate fi diagnosticat printr-o simplă ilu...

Autismul poate fi diagnosticat printr-o simplă iluzie optică

O iluzie optică aparent banală, dar care ar putea fi de mare ajutor în diagnosticarea bolilor din spectrul autist, a fost creată de un grup de cercetători italieni.

Oamenii de știință de la Universitatea din Pisa au creat iluzia optică după ce au studiat legatura dintre dilatarea pupilei la anumiți stimuli vizuali și autism, potrivit Science Alert.

Bolile din spectrul autist pot include numeroase forme și simptome și pot fi de la ușoare până la severe. Nu e de mirare de ce cercetătorii caută modalități noi, cât mai ușoare, pentru diagnosticarea pacienților. 

Iluzia optică este formată din mai multe puncte albe și negre, care par a forma o coloană ce se rotește. Oricine vede astfel poate să stea liniștit, are mai puține șanse să dezvolte o boală din spectrul autist.

Cei care văd două foi cu buline care se suprapun una pe cealaltă au mai multe șanse să sufere de autism. Conform studiului, pupila posibililor pacienți își va schimba mărimea, întrucât ei vor tinde să se concentreze mai mult pe detalii și nu pe imaginea în ansamblu.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.