3 iunie 2020, 20:56

Autobuzele școlare, o soluție pentru fluidizarea traficului din București

Elevii unei școli din Cpitală ar putea circula cu autobuze speciale, pe rute speciale. Primăria Capitalei urmează să doteze o școală din Sectorul 3 cu microbuze pentru transportul elevilor, dacă va fi aprobat joi un studiu de oportunitate care are în prim plan înființarea unui serviciu municipal care să faciliteze transportul din ciclul primar și preșcolar.

Astfel, aproximativ 600 de elevi, din școala 195 (Hamburg)  ar putea beneficia de această oportunitate. Costul total al transportului lunar a fost estimat la 72.938 lei, iar unul dintre argumentele principale ale implementării acestui propiect este acela de a diminua poluarea, dar și de a fluidiza traficul.

Inițiatorii proiectului susțin faptul că în Sectorul 3 al Capitalei sunt înregistrați cei mai mulți locuitori cu vârste cuprinse între 0 şi 19 ani, care sunt înscrişi la şcoli de proximitate, doar în anul școlar 2018-2019, fiind înscrişi 2.500 de elevi la Şcoala nr. 195, menționează Adevărul.

Din acest motiv, au fost propuse un număr de 11 autobuze, fiecare urmând să efectueze mai multe curse într-o zi, pe patru trasee, cu o lungime între 7-8 kilometri şi cu o durată estimată de 26-30 de minute.

Unul dintre reprezentanții Primăriei Municipiului București, Manuela Dediu, a declarat pentru Adevărul faptul că: „Proiectul s-a aprobat de principiu într-o şedinţă de consiliu în luna martie 2019 pentru că am dorit să putem elabora studiul de faţă, care urmează să fie dezbătut joi”.

Pentru a fi siguri că respectă deciziile cetățenilor, oficialii Primăriei Municipiului București au realizat un studiu, potrivit căruia 78,7% dintre respondenţi au răspuns afirmativ inițiativei de a înființa o linie de transport școlar. Totodată, 8,83% dintre participanţii la studiu au declarat că își duc copii la școală cu mașina personală, generând astfel trafic. Pentru a rezovla problema traficulului intens la ore de vârf, 67,3% dintre participanții la studiu au fost de acord cu opțiunea de a renunța la mașină în detrimentul autobuzului special.

Argumentul care a stat la baza alegerii acestei școli pentru implementarea acestui proiect a fost reprezentat de numărul mare de elevi înscriși aici, dar și de poziționarea școlii, aproape de centrul orașului, într-una dintre cele mai aglomerate zone ale Capitalei.

Sursă Cover Foto: adevarul.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.