CITIRE

Autoritatea pentru Protecția Datelor Personale s-a...

Autoritatea pentru Protecția Datelor Personale s-a autosesizat și a deschis o anchetă în cazul lui Vâlcov

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a informat că a deschis din oficiu o anchetă cu privire la faptul că Darius Vâlcov a postat pe Facebook fișa medicală a unui protestatar.

ANSPDCP a informat, însă, că potrivit Regulamentului General Privind Protectia Datelor (GDRP), informațiile medicale au caracter personal și trebuie tratate ca atare.

Din informațiile furnizate de ANSPDCP rezultă că niciuna dintre condițiile legale de prelucrare a datelor medicale nu a fost întrunită, în momentul în care consilierul de stat Darius Vâlcov a publicat pe Facebook o imagine cu diagnosticul unui cetățean român, care s-a numărat printre protestatarii #Rezist.

ANSPDCP este, însă, institutia statului care este abilitată să stabilească dacă Darius Vâlcov a încălcat legea publicând în mediul online diagnosticul protestatarului #Rexist. Aceeași instituție va stabili și dacă și cum ar urma să fie consilierul de stat sancționat, în cazul în care a încălcat legea.

De asemenea, persoanele care încalcă prevederile GDPR sunt pasibile de avertisement sau de amendă. La rândul său, amenda – potrivit Alinetatului 4 din Articolul 83 al GDPR – poate ajunge „până la 10.000.000 de euro sau, in cazul unei intreprinderi, de pana la 2% din cifra de afaceri mondiala totala anuala corespunzatoare exercitiului financiar anterior”, mai adaugă ANSPDCP, potrivit ziare.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.