27 septembrie 2022, 17:07

Autorităţile din Beijing au decis să impună vaccinarea anti-COVID-19 pentru aproape toți rezidenții

Autorităţile din Beijing au decis miercuri să impună vaccinarea anti-COVID-19 pentru aproape toţi rezidenţii care doresc să aibă acces în spaţii aglomerate, precum biblioteci, cinematografe şi săli de sport, aceasta fiind prima măsură de acest tip care a fost adoptată de metropola chineză, în paralel cu o uşoară relaxare a restricţiilor din domeniul turismului intern, informează Reuters.

Începând din 11 iulie, locuitorii din Beijing care doresc să aibă acces în anumite spaţii publice vor trebui să fie vaccinaţi împotriva noului coronavirus, cu excepţia celor diagnosticaţi cu afecţiuni care nu permit vaccinarea, a declarat un reprezentant al municipalităţii. Restaurantele şi transportul public sunt exceptate de la această prevedere.

China a cerut deja la nivel naţional ca angajaţii din sectoarele cu mare risc, precum cei care lucrează în transportul public şi în industria alimentară ce include lanţuri de refrigerare, să fie vaccinaţi anti-COVID-19, însă a evitat să decreteze vaccinarea obligatorie la nivelul populaţiei generale şi a accentuat faptul că vaccinarea este un act voluntar.

Autorităţile din Beijing au vaccinat deja cu schemă completă 97,7% din totalul populaţiei sale adulte până în septembrie 2021.

În prezent, oficialii chinezi îi îndeamnă pe rezidenţi să se vaccineze cu doze booster şi încearcă să îi convingă pe vârstnici, un grup în care rata de vaccinare este mai mică decât cea înregistrată în rândul tinerilor adulţi, să se vaccineze la rândul lor.

Persoanele de vârsta a treia care vizează anumite stabilimente ce oferă activităţi specifice pentru seniori trebuie să se vaccineze cât mai repede posibil, a declarat Li Ang, un oficial din domeniul sănătăţii care lucrează la Primăria din Beijing.

Autorităţile din Beijing nu au publicat detalii specifice despre noua regulă de obligativitate – dacă aceasta se referă la doza iniţială, la schema completă sau chiar la doza booster – şi nici dacă vor recunoaşte vaccinuri anti-COVID-19 autorizate în străinătate, precum cele produse de Pfizer şi Moderna, care au rămas încă neaprobate în China.

Oficialii din Beijing au raportat trei noi cazuri de COVID-19 cu transmitere locală miercuri, toţi cei trei pacienţi fiind deja plasaţi în izolare pentru monitorizare medicală, după cele nouă infectări depistate la începutul acestei luni.

Capitala chineză a relaxat uşor şi regulamentele sale stricte în privinţa călătoriilor interne. Ele vor „restricţiona strict” de acum înainte intrarea pentru persoanele care, în ultimele şapte zile, au călătorit în oraşe ce au raportat recent cel puţin un caz local de COVID-19, în comparaţie cu cele 14 zile prevăzute în dispoziţia anterioară.

De asemenea, oficialii chinezi au anunţat miercuri că restricţiile de acces pentru turiştii din regiunile interne situate în proximitatea graniţelor internaţionale ale Chinei vor fi anulate.

Zborurile internaţionale directe spre Beijing vor fi reluate într-o manieră ordonată, a precizat municipalitatea chineză, fără să prezinte însă un calendar clar legat de reluarea acestor curse aeriene.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol