4 decembrie 2021, 3:20

UPDATE. Autoritățile române ar putea decide luni ridicarea restricției de vârstă pentru vaccinul AstraZeneca

Autoritățile române ar putea decide luni ridicarea restricției de vârstă pentru vaccinul AstraZeneca, în prezent administrat persoanelor cu vârsta sub 55 de ani. Astfel s-ar putea ivi oportunitatea de noi programări în platforma de vaccinare pentru persoanele care au peste 65 de ani.

„Pentru vaccinul de la AstraZeneca, săptămâna aceasta, chiar mâine (luni – n.r.), vom decide dacă ridicăm sau nu limita de vârstă. Vom avea o întrunire atât la nivelul Comitetului Naţional, vom avea şi punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii, şi al Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, iar de mâine vom anunţa oficial care va fi decizia faţă de limitarea de vârstă la vaccinul AstraZeneca”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, duminică seara, la Antena 3, relatează Agerpres.

El a subliniat că se ia în calcul, practic, eliminarea limitării de vârstă, dar decizia se va baza pe date ştiinţifice.

UPDATE

Autoritățile au luat decizia renunțării la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca, anunță, luni, reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV),astfel că și cei peste 55 de ani pot folosi serul.

„În urma recomandărilor Grupului Științific și Medical din cadrul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a Ministerului Sănătății și a Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), s-a luat decizia renunțării la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca”, a anunțat, luni, CNCAV.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.