5 august 2020, 4:35

Autoturismele autonome și-ar putea face loc pe șosele mai devreme. Statele Unite au făcut un pas important în acest sens

Senatul Statelor Unite a pregătit sâmbătă un proiect de lege care ar deschide calea pentru introducerea autoturismelor autonome pe străzile din SUA. Proiectul de lege al Camerei, permite producătorilor să elibereze pe piață 25 000 de autoturisme. Odată ce producătorii pot dovedi că acest tip de automobil este sigur, acest număr va fi mărit la 100 000.

„În cele din urmă, ne așteptăm ca adoptarea noilor tehnologii pentru autoturisme să salveze vieți, să îmbunătățească mobilitatea persoanelor cu dizabilități și să creeze noi locuri de muncă”, au precizat senatorii americani John Thune și Gary Peters, potrivit digitaltrends.com.

Ideea din spatele autoturismelor autonome a fost introdusă în urmă cu câțiva zeci de ani, dar abia în ultimii ani avansul tehnologic a făcut posibilă materializarea acestei idei.

În ceea ce privește producătorii, mulți jucători din industria high-tech, precum Google, și-au declarat fățiș interesul față de acest proiect. Cu toate acestea, un studiu recent a arătat că producătorii tradiționali de automobile, cum ar fi Ford și General Motors, au recuperat teren în cursa care vizează dezvoltarea de autoturisme autonome.

 

[Sursă imagine: digitaltrends.com]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.