25 mai 2022, 5:25

Avertisment. La toamnă urmează DOZA PATRU

Doi, trei…și acum patru.

Directorul executiv al companiei Moderna, Stephane Bancel, a spus că eficacitatea dozelor booster împotriva Covid-19 va scădea în timp, iar oamenii vor avea nevoie de a patra doză la toamnă pentru a-și crește protecția, relatează CNBC.

Bencel a spus că oamenii care și-au primit doza de rapel toamna trecută vor avea cel mai probabil protecție pentru a trece cu bine iarna, când numărul infecțiilor crește în timp ce oamenii se adună în spații închise pentru a se adăposti de frig.

Cu toate acestea, Bancel a spus că eficacitatea dozelor booster va scădea probabil în decurs de câteva luni, similar cu ceea ce s-a întâmplat cu primele două doze.

Rapel anual?

”Încă cred că vom avea nevoie de rapeluri în toamna lui ’22 și după”, a spus Bancel, adăugând că persoanele care sunt mai în vârstă sau care au alte afecțiuni ar putea avea nevoie de rapel anual pentru anii următori.

„Credem că acest virus nu va dispărea”, a spus Bancel. „Va trebui să trăim cu asta.”

Eficacitatea Moderna

Moderna a publicat luna trecută date preliminare care au arătat că injecția sa de rapel cu 50 de micrograme autorizată în prezent a crescut de 37 de ori anticorpii care blochează infecția cu Omicron. Un rapel cu 100 de micrograme a crescut acești anticorpi de 83 de ori.

Datele din Regatul Unit au descoperit că vaccinurile în două doze de la Moderna și Pfizer sunt doar aproximativ 10% eficiente în prevenirea infecției simptomatice cu Omicron la 20 de săptămâni după a doua doză.

.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol