14 iulie 2020, 14:02

Avertizare de caniculă pentru Europa! Se așteaptă temperaturi istorice în mai multe regiuni

Europa zilelor noastre este lovită de un val de caniculă, acesta a venit cu temperaturi de-a dreptul istorice pentru data actuală din calendar. 

În perioada apropiată despre mercurul din termometre se spune că urmează să depășească chiar și 40 de grade în mai multe regiuni. Acest fenomen nu a mai avut loc încă din anul 1947 conform celor de la AFP. De asemenea, meteorologii sunt de părere că aceste temperaturi vin din zona Saharei și încurajează autoritățile competente săemită diverse avertismente destinate populației. Toate acestea sunt posibile și pentru că mai mult ca niciodată suferim din cauza emisiilor cu efect de seră, iar cel mai probabil aceste fenomene extreme vor fi mult mai accentuate în anii următori.

De exemplu meteorologii din Germania au precizat că urmează la ca jumătatea săptămânii să se înregistreze cele mai mari temperaturi din ultimii 70 de ani. În luna iunie a anului 1947, termometrele indicau 38,2 grade Celsius la Frankfurt (oraș din Germania).

Un alt exemplu este dat de cei de la meteorologii din Franța care anunță cod portocaliu pentru întreaga regiune Pariziană. Locuitorii Franței își amintesc cu tristețe și de anul 2003 când din pricina căldurii au murit aproximativ 15.000 de oameni.

Agenția de meteorologie din Spania a lansat luni mai multe recomandări cu privire la momentele de caniculă prin care îndeamnă cetățenii să se hidrateze, să-și protejeze capul de soare și să nu facă exerciții fizice în timpul zilei. Specialiștii spanioli sunt de părere că în perioada imediat apropiată temperaturile vor depăși 40 de grade Celsius și moderat pot ajunge la 42 de grade Celsius.

Meteorologii din Austria sunt de părere că în perioada apropiată temperaturile vor depășii 37 de grade Celsius, iar în anumite zone există riscuri de furtuni violente. Căldura este așteptată să ajungă și în zona sudică a Suediei încă de marți, iar temperaturile la fel ca în restul exemplelor vor depăși 30 de grade Celsius.

Sursă foto cover: click.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.