22 ianuarie 2022, 3:41

Avion mic, prăbușit în apropiere de Chitila. Două persoane rănite (VIDEO)

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în apropiere de Chitila, lângă București, pe un câmp, în jurul orei 13:00. Doi bărbați de 38, respectiv 72 de ani, au fost răniți. O victimă a fost preluată de ambulanță și una de elicopter și au fost transportate la Spitalul de Urgență Floreasca.

 

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), la fața locului intervin trei autospeciale de stingere (deși nu s-a produs un incendiu), trei mașini de la SMURD și una de descarcerare.

Este vorba de un avion privat, aflat într-un zbor de agrement. Potrivit specialiştilor, din cauza temeperaturilor ridicate, zborul unor astfel de aparate de mici dimensiuni, care planează la altitudine joasă, este riscant. Avionul a decolat de pe un teren din Chitila şi trebuia să ajungă în Vânători şi apoi să aterizeze pe acelaşi teren, în Chitila. Aparatul nu a mai luat legătura cu turnul de control şi a început căutarea lui.

Accidentul aviatic a fost sesizat la 112, iar la locul indicat au fost descoperite victimele prinse între resturile aeronavei.

În spațiul aerian al cartierelor Bucureștii Noi și Străulești, precum și al localităților învecinate Chitilă și Mogoșoaia funcționează mai multe școli de pilotaj auto, iar localnicii au sesizat de mai multe ori riscul pe care-l reprezintă faptul că oameni fără experiență, chiar dacă sunt însoțiți de instructori, survolează zone locuite.

Unul dintre cei doi bărbați este omul de afaceri Nicolae Cincă, un pasionat de avioane de mici dimensiuni. În 2014, acesta a scăpat ca prin minune dintr-un accident aproape identic.

Potrivit surselor Gândul, unul dintre cei doi piloți care au fost implicați marți într-un accident aviatic lângă București este omul de afaceri Nicolae Cincă, proprietarul avionului prăbușit (marca Pipistrel). Se pare că accidentul s-a produs după ce motorul avionului s-a oprit în aer, moment în care Cincă a încercat să aterizeze pe un câmp din Chitila.

Foto: ISU București-Ilfov


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.