25 iunie 2022, 17:36

Avionul preşedintelui polonez a făcut o aterizare de urgenţă la Varşovia. Andrzej Duda nu l-a mai întâmpinat pe Joe Biden

​Avionul care îl transporta vineri pe preşedintele polonez Andrzej Duda, pentru a se întâlni cu președintele american Joe Biden în estul Poloniei, a făcut o aterizare de urgenţă după ce s-a întors la Varşovia, a afirmat un consilier al lui Duda, Jakub Kumoch.

Şeful cancelariei lui Duda, Pawel Szrot, a explicat pentru Reuters că preşedintele polonez nu s-a aflat în niciun fel de pericol.

Andrzej Duda trebuia să se afle vineri după-amiază pe aeroportul din Rzeszow, în sud-estul Poloniei, pentru a-l întâmpina pe Biden şi a-l informa despre situaţia de la graniţa cu Ucraina.

Președintele SUA, Joe Biden, a aterizat vineri la Rzeszow, oraș situat la circa 80 de kilometri de granița cu Ucraina, pentru o vizită de două zile foarte așteptată în această țară aliată, membră a NATO și care se confruntă cu un aflux masiv de refugiați ucraineni ce fug de război.

Deși avionul Air Force One a aterizat la puțin timp după ora locală 14:00, președintele american, îmbrăcat la costum dar fără cravată, a ieșit din aeronavă abia o oră mai târziu, relatează AFP.

Ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, a fost cel care l-a înlocuit pe Duda și care i-a urat bun venit lui Joe Biden pe aeroportul din Rzeszow.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol