1 decembrie 2021, 8:47

Avocații din SUA, scanați facial dacă lucrează de acasă

Sistemele de recunoaștere facială au devenit un element din ce în ce mai comun al supravegherii muncii de la domiciliu, în timpul pandemiei de coronavirus. Angajatorii susțin că astfel oferă o modalitate simplă și sigură de a monitoriza o forță de muncă dispersată.

În cazul avocaților care lucrează cu contract în SUA, după verificarea identității lor, software-ul le analizează nivelul de atenție sau distragerea atenției și-i dă afară din rețelele de lucru dacă sistemul crede că nu sunt suficient de concentrați.

Avocații pe contract au devenit unii dintre primii subiecți de testare din SUA pentru această monitorizare „îmbunătățită”, iar mulți raportează rezultate frustrante, spunând că sistemul îi face să se simtă „de unică folosință” și că au foarte puțină intimitate în ziua de muncă.

Software-ul a iscat întrebări mai ample despre modul în care companiile își tratează forța de muncă de la distanță. Avocații își fac, de asemenea, griji că acest sistem ar putea deveni noua normă, pe măsură ce mai multe locuri de muncă sunt automatizate și analizate.

Te-ai mișcat? Te-ai ars!

Avocații pe contract cercetează mii de documente ca potențiale dovezi în timpul unui proces, eliminând informațiile sensibile și evidențiind detaliile relevante. Programele de lucru flexibile ale acestui loc de muncă și contractele externalizate au deschis mai multe oportunități în profesia de avocat deja saturată în SUA. Contractele pe termen scurt presupun însă muncă fără beneficii, la tarife orare reduse și fără așteptări de siguranță a locului de muncă după finalizarea lucrării.

Pandemia i-a împins pe mulți dintre ei din birourile securizate de examinare a documentelor spre lucrul la distanță, iar mulți se așteptau la o securitate suplimentară, deoarece analizează fișiere sensibile pentru cazurile legale, cu reguli stricte de confidențialitate. Cei mai mulți dintre ei nu s-au așteptat la recunoașterea facială, pentru care li s-a cerut să-și dea consimțământul.


Citește și:
Aplicațiile de supraveghere a examenelor online pot da rateuri


Software-ul folosește camera web pentru a înregistra mișcările feței și împrejurimile persoanei și trimite o alertă dacă avocatul face fotografii cu documente confidențiale, nu mai acordă atenție ecranului sau permite accesul persoanelor neautorizate în cameră. Se așteaptă ca avocații să-și scaneze fața în fiecare dimineață, astfel încât identitatea lor să poată fi verificată minut cu minut, pentru a reduce potențiala fraudă.

Avocații au spus că au fost excluși de la muncă dacă se mișcau ușor pe scaune, priveau în altă parte pentru un moment sau își ajustau ochelarii sau părul. Sistemele, au spus ei, i-au pedepsit și pentru comportamente inofensive: când țineau o cană de cafea în mână, când ascultau un podcast sau se uitau la televizor.

Sursa: The Washington Post (via Pe Legale)


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.