CITIRE

Avram Iancu, reprezentantul României la Ultramarat...

Avram Iancu, reprezentantul României la Ultramaratonul de la Cercul Polar de Nord „6633 Arctic Ultra”

Ultramaratonul de la Cercul Polar de Nord „6633 Arctic Ultra” în la vavea ca și participant din partea României pe bibliotecarul Avram Iancu, din Petroşani, care a plecat vineri spre Canada, startul competiției urmând să fie dat abia pe 7 martie din Eagle Plains (Yukon) şi se va încheia la Tuktoyaktuk, pe banchiza de la Oceanul Arctic.

Cei 15 sportivi înscrişi în cursa de 617 kilometri, dintre care trei sunt femei, vor trebui să străbată un traseu caracterizat de condiţii extreme, fiind expuşi la temperaturi care pot coborî până la minus 50 de grade Celsius.

Avram Iancu se află pentru a doua oară la startul ultramaratonului de la Polul Nord, după ce, anul trecut, a fost nevoit să abandoneze cursa la numai o zi din cauza unei dureri puternice apărută la gamba piciorului drept.

„În acest an voi aborda cursa mult mai simplu, voi pleca mai încet şi voi aborda totul în ritmul meu, fără să mă intereseze ceea ce fac alţi concurenţi. Îmi voi urma drumul meu. Sunt antrenat mult mai bine, mă simt motivat şi am deja experienţă. Mă întorc să termin o cursă pe care am început-o”, a declarat vineri, pentru Agrepres, Avram Iancu, aflat deja în escală pe aeroportul din Frankfurt, de unde va lua avionul spre Vancouver.

Polisportivul din Petroşani a spus că are pregătit tot echipamentul necesar pentru condiţiile dificile în care se va derula acest ultramaraton. Mai mult decât atât, pentru a avea o condiție cât mai bună, Avram Iancu s-a pregătit în condiţii de iarnă în masivul Parâng şi a tras după el sania specială cu care se va prezenta în concurs, aceasta cântărind circa 30 de kilograme. În plus, din motive de siguranță, acesta va fi însoțit și de o echipă de suport, care va realiza şi un film documentar despre participarea sa la „6633 Arctic Ultra”.

Între sportivii înscrişi la ultramaraton se află şi românca Florentina Iofcea, care a mai fost prezentă în această cursă anul trecut. Este important de menționat și faptul că, ultimele trei ediţii ale „6633 Arctic Ultra” au fost câştigate de Tiberiu Uşeriu.

Avram Iancu este cunoscut pentru performanţele prin care a traversat înot Canalul Mânecii, în august 2016, şi apoi întreg cursul Dunării, unde a înotat 2.860 de kilometri, în vara anului 2017. Lista continuă cu traversarea înot a Mării Negre, în toamna anului trecut. Atunci, Iancu a înotat 680 de kilometri, de-a lungul ţărmului, de la Sulina la Istanbul, timp de 60 de zile.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.