12 ianuarie 2023, 3:09

Azi este Ziua Internațională a Sărutului. Tu ai sărutat pe cineva azi

Anual, data de 6 iulie, marchează Ziua Internațională a Sărutului, ideea din spatele evenimentului fiind legată de redescoperirea plăcerii de a atingere a buzelor.

Sărutul este definit ca o plăcere intimă, semnificația lui diferind în funcție de țară, așadar, printre altele, acesta poate genera sentimente de dragoste, respect, prietenie, noroc și multe altele.

În altă ordine de idei, sărutul are și alte proprietăți, care aduc beneficii sănătății bucale, întrucât, stomatologul Jeff Golub-Evans afirmă faptul că „Saliva este un lubrifiant natural care alunecă sub placa bacteriană şi o elimină”. Ba mai mult, se spune că prin acțiunea de sărutare poți arde calorii și stimula sistemul imunitar al organismului, în urma schimbului de germeni.

Sursa: unica.ro

Dar ca o concluzie, putem adopta ideea că peste toate beneficiile sărutul, cel mai importat lucru este faptul că ne face fericiți, desigur prin eliberarea serotoninei, dopaminei și oxitocinei.

Această sărbătoare se celebrează în diverse moduri, însă cele mai cunoscute sunt:

  • Competiţia pentru cel mai lung sărut

Pe 6 -7 iulie 2005 a fost stabilit un record pentru cel mai lung sărut, de 31 de ore şi 30 de minute, în Marea Britanie.

În 2009, de Valentine’s Day, Nikola Matovic şi Kristina Reinhart, din Germania, au stabilit un nou record de 32 de ore.

Pe 13 februarie 2011, un cuplu din Thailanda – soţ şi soţie – a doborât recordul anterior, după 46 de ore şi 24 de minute de sărut.

Cel mai recent record a fost stabilit pe 12 – 14 februarie 2013, după un „maraton” de sărutat de 58 de ore, 35 de minute şi 58 de secunde.

  • Acțiunea de sărutare a străinilor

De obicei, acesta se desfășoară pe stradă, spontan, sau la caravane, unde „clienții” plătesc pentru a săruta voluntarii.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol