15 martie 2024, 16:02

Azi sărbătorim „Ziua Europeană a Muzicii”. 5 Curiozități despre muzică prin care viața ne este influențată

Pentru cei care nu știau, azi, 21 iunie, se sărbătorește „Ziua Europeană a Muzicii”!

Ziua de 21 iunie a fost declarată pentru prima dată „Ziua Muzicii” în Franța, în anul 1982, devenind mai târziu, în 1982 „Ziua Europeană a Muzicii” la inițiativa compozitorului și jurnalistului, Mauruce Fleuret.

Acest eveniment reprezintă pentru unii un bun augur, însă pentru alții doar o zi ca oricare alta și asta pentru că majoritatea nu cunosc multe dintre beneficiile muzicii, motiv pentru care am decis să facem acest articol în care să vă aducem la cunoștință cum ne ușurează și ne înfrumusețează muzica viața.

Iată câteva curiozități despre muzică, despre care, cu siguranță nu știai mai nimic:

  • 1. Muzica atenuează durerea

În funcție de genul muzical preferat, pe lângă endorfinele eliberate de organism ce induc o stare de bine, muzica oferă de asemenea, o stare similară, căreia i se adaugă impresia de control, inclusiv atunci când vine vorba de durere la propriu. Cum se argumentează acest lucru? Prin faptul că ascultând muzică, corpul este relaxat, în aceeași măsură stabilizează și ritmul cardiac, ceea ce ajută la controlul durerii.

Sursa: ziare.com

  • 2. „Efectul Mozart” este cât se poate de real

A fost dovedit științific că dacă asculți muzică în surdină, în timpul învățatului, reții mult mai ușor, deoarece muzica are proprietatea de a spori capacitate de a citi și a scrie.

Sursa: jobs.diez.md

  • 3. Muzica dă viață dimineților

O melodie cu un ritm mai alert și vesel îți poate binedispune toată ziua, indiferent de dificultățile peste care vei da.

Sursa: iubiresilumina.com

  • 4. Plantele reacționează la muzică

Deși pare greu de crezut și plantele sunt beneficiarele sunetelor melodioase. Astfel, acestea sub influența muzicii înfloresc și se dezvoltă mult mai armonios.

Sursa: caplimpede.ro

  • 5. Unele persoane văd muzica în culori

Fenomenul a fost denumit „Cromestezie” și este des întâlnit la cei care gândesc vizual, în special la artiști și se manifestă prin asocierea unei culori cu un anumit sunet.

Sursa: eva.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol