18 mai 2021, 19:47

Azi sărbătorim Ziua Parcurilor. Ce semnifică

Toate țările europene sărbătoresc azi, 24 mai, Ziua Parcurilor!

La inițiativa Federației Europene EUROPARK în România, Ziua Parcurilor se sărbătorește cu scopul de a încuraja conservarea și protejarea ecosistemelor naturale și a zonelor reprezentative ale biodiversității.

Sursa: bucurestitv.net

„Încă de joi am început să derulăm activități cu elevii de la școlile din jurul masivului, cărora le-am prezentat informații despre ariile protejate și despre însemnătatea parcurilor naturale. De asemenea, am făcut, la sediul nostru, prezentări pentru toți vizitatorii, urcând împreună muntele. Scopul nostru este de a-i determina pe turiști, copii sau adulți, să se implice în cunoașterea și protejarea biodiversității, să iubească și să protejeze natura”, declară Cătălin Gavrilescu, directorul Direcției de Administrare a Parcului Național Ceahlău.

În România sunt 28 de parcuri naționale și naturale care conservă ultimele ecosisteme 100% naturale de pe continent, potrivit activenews.ro.

Parcul Retezat, înființat în anul 1935, a fost primul parc național din România. În altă  ordine de idei, cu trecerea timpului au fost înlăturate 13 parcuri naționale, 13 naturale și Rezervația Biosferei Delta Dunării.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.