20 septembrie 2021, 23:10

Azi serbăm „Ziua Mondială a Diversității Culturale pentru Dialog și Dezvoltare”

Pe lângă sărbătorirea sfinților „Constantin și Elena”, românii marchează pe 21 mai și „Ziua mondială pentru diversitate culturală”, pentru dialog și dezvoltare!

Sursa: armoniacosmica.wordpress.com

Aceasta a fost stabilită la inițiativa ONU (Organizația Națiunilor Unite), pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO), în cadrul celei de-a 31-a sesiuni a conferinței generale UNESCO, desfășurată în data de 2 noiembrie 2001, la Paris. Astfel, la 20 decembrie 2002, Adunarea Generală a ONU a decis, prin Rezoluția 57/249, proclamarea zilei de 21 mai drept „Ziua mondială pentru diversitate culturală, pentru dialog și dezvoltare”.

Prin acest eveniment se acordă șansa de a promova înțelegerea valorilor diversității culturale și de a promova obiectivele Convenției UNESCO privind protecția și promovarea diversității expresiilor culturale. Așadar, românii sărbătoresc această zi prin reuniuni, mese rotunde și seminarii la care participă specialiști din științe politice, istoriei religiilor, filosofiei,dar și istorici, antropologi, reprezentanți guvernamentali sau ai organizațiilor neguvernamentale.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.